Triathlon2016 Placeholder
Triathlon2016
steden Placeholder
steden

10KM VAN BELGIË

Op 6 augustus 2017 wordt er in verschillende Belgische steden gelijktijdig gelopen. U loopt toch ook mee ?

Onze missie is zoveel mogelijk mensen in gans België gelijktijdig aan het lopen krijgen en daarbij zoveel mogelijk geld inzamelen voor  Gimme Shelter, ons goede doel van 2017.

Momenteel kunnen we reeds 11 steden officieel aankondigen. De komende weken vullen we stelselmatig de rest van de steden aan.

INSCHRIJVEN

Heet van de naald
Alle roddels en quick facts vind je op onze social media via onze twitter en/of onze Facebook pagina. Hier kan je onze “officiele” berichten lezen en bekijken.

Parcoursen Gent en Vilvoorde
Parcoursen Gent en Vilvoorde

De volgende 2 omlopen die we mogen bekend maken zijn Gent en Vilvoorde. In Gent wordt er gestart en aangekomen op het domein De Blaarmeersen waar alle accommodatie aanwezig is om de lopers goed te ontvangen. In Vilvoorde wordt er gelopen in het gehucht Houtem.

De eerste parcoursen zijn bekend!
De eerste parcoursen zijn bekend!

De eerste parcoursen zijn bekend! Vandaag kunnen wij de eerste parcoursen van de “10km van België” aan u voorstellen. We stellen alles in het werk om de lopers in elke stad een mooie 5km en 10km te kunnen aanbieden. De verschillende parcoursen zullen voor ieder wat wils bieden met zowel routes in stadscentra als meer groene routes of combinaties van beiden. De kaartjes van de parcoursen vindt u telkens terug op de website waar u ook kan inschrijven.

Inschrijvingen 10km van België open!
Inschrijvingen 10km van België open!

Vanaf vandaag zijn de inschrijvingen voor De 10 kilometer van België geopend! Kies je stad en schrijf je in via onze website om zeker te zijn van deelname.
Schrijf je in en sta aan de start van dit nieuw loopevenement! Beleef zondag 6 augustus dit sportieve unieke concept in een van de verschillende steden verspreid over heel het land!

Limburg loopt mee
Limburg loopt mee

De 10km van België zal ook doorgaan in de provincie Limburg, meer bepaald in Maasmechelen! In Maasmechelen wordt er gelopen doorheen de mijnwerkerscité van Eisden, ook wel de Tuinwijk genoemd. De vroegere mijnwerkerscité van Eisden werd samen met het nationaal park Hoge Kempen voorgedragen voor erkenning als werelderfgoed. Dit illustreert hoe bijzonder deze Cité is en het parcours zal de lopers dan ook langs tal van historische bezienswaardigheden leiden. De lokale organisatie is in handen van de wijkvereniging Tuinwijk2020.

Brasschaat
Brasschaat

Na Mol kunnen we een tweede locatie in de provincie Antwerpen aankondigen: Brasschaat! Deze groene gemeente ligt slechts op een steenworp van de grootstad Antwerpen. Brasschaat wordt gekenmerkt door de vele villawijken in de gemeente, vaak met prachtige groene lanen, en wordt ook weleens de “gemeente der parken” genoemd. Hou je van lopen langs prachtige groene lanen en doorheen parkdomeinen? Dan moet je op 6 augustus in Brasschaat zijn.

Zon, zee en strand in Mol
Zon, zee en strand in Mol

De volgende locatie voor “de 10 km van België” brengt ons al een beetje in zomerse vakantiesfeer. Op 6 augustus kan er ook gelopen worden in de Kempische gemeente Mol! Wie Mol zegt denkt aan zand, water en natuur en al deze ingrediënten komen samen op het provinciaal domein Zilvermeer. Geen stadsparcours hier maar dus wel een schitterende omloop doorheen de natuur van het Zilvermeer.

Ieper doet mee aan “de 10km van België”!
Ieper doet mee aan “de 10km van België”!

Ieper doet mee aan “de 10km van België”! In het West-Vlaamse Ieper zal op 6 augustus een sportieve strijd losbarsten tijdens “de 10km van België”. De “Kattenstad” is namelijk één van de steden waar de “10km van België” zal plaatsvinden. Ieper is wereldberoemd als de stad die vier jaar lang aan het front lag van de Eerste Wereldoorlog.

Eerste steden 10km van België
Eerste steden 10km van België

“De 10km van België” is een gloednieuw evenement van Sportevents dat zal doorgaan op zondag 6 augustus 2017. Het concept? Een loopwedstrijd die gelijktijdig zal plaatsvinden in verschillende Belgische steden. Bekendmaking eerste steden.

DE START
DE START

Dat dit grootse project een enorme voorbereiding vergt, leidt geen twijfel. We zijn hier dan ook achter de schermen al een tijdje mee bezig. Momenteel kunnen/mogen we reeds 8 steden officieel aankondigen. We verwachten dat dit aantal de eerstkomende weken zeker te verdubbelen.

Officiële opmeting
Officiële opmeting

Omdat we landelijk allemaal exact 10 kilometer willen lopen, om de tijden met elkaar te kunnen vergelijken, is het nodig om het parcours op een juiste manier op te meten. Voor de opmeting maken we gebruik van de ‘Jones Counter’. Dit apparaat zorgt voor een betrouwbare meting

Goede doel
Goede doel

Het aantal daklozen in België nam op 15 jaar met bijna 200% toe, van 17.000 in 2003 naar 50.000 in 2015.Hoewel er veel cijfers over daklozen aanwezig zijn, is het vooral giswerk. Het is onmogelijk om correct in kaart te stellen hoeveel mensen er exact op straat leven. Daarom is het belangrijk dat hulporganisaties steun krijgen, want zij staan immers in direct contact met daklozen